Producenci

Kompletny zestaw do produkcji domowego cydru Biowin 400040

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 119,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
119.99
Cena netto: 97,55 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji



W natłoku powtarzalnych produktów handlowych pragniemy stworzyć własne kompozycje alkoholowe, o wyjątkowym smaku, pięknej barwie i aromacie. Wina słodkie i wytrawne - wszystko to można przygotować we własnym domu i przechowywać w domowej piwniczce.

Zestaw zawiera:

Tworzywo, z którego wykonany jest pojemnik charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemnik posiadają atest PZH dopuszczający do kontaktu z produktami spożywczymi. Jest odporny na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z substancjami pochodzącymi ze słodu. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do piwa. Pojemnik jest tak wyprofilowany, aby możliwe było używanie kilku takich samych, ustawionych jeden na drugim. Dzięki doświadczeniu firmy Biowin miejsce na kranik spustowy jest usytuowane na takiej wysokości, aby po pierwszej fermentacji całkowicie zlać piwo znad osadu drożdżowego. Może być używany także do wina. Pojemność: 30 litrów
Rurka fermentacyjna wykonana z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiada duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji.
Drożdże Ciderini do cydru słodkiego i półsłodkiego. Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki należy wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. ok 25°C wody. Całość pozostawić na 20 min. Po tym czasie dodać do nastawu. Drożdże do cydru wymagają zastosowania pożywki.
Pożywka dla drożdży. Do prawidłowego rozwoju drożdże winiarskie poza źródłem cukru potrzebują, także związków azotowych i fosforowych, w które ubogie są owoce naszego klimatu. Ze względu na ten fakt domowi winiarze powinni posiłkować się gotowymi zestawami pożywek zawierającymi te związki.
Cukromierz - ułatwia przygotowanie nastawów win/cydrów o różnym poziomie słodkości oraz piw domowych. Probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C. Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt
Pektoenzym - preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców. Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Opakowanie jednostkowe zawiera 10ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2ml na 10kg owoców. .
Pirosiarczyn potasu (PP) - środek chemiczny powszechnie stosowany do stabilizacji moszczów i win. Może być również stosowany do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego. Opakowanie zawiera 10 g krystalicznego pirosiarczynu potasu.
Reduktor osadu pozwala na przelanie cydru z cichej fermentacji bez zbędnych osadów. Montuje się go bezpośrednio w kranie do pojemnika fermentacyjnego.

Zestaw zawiera również 3 przepisy na znakomite cydry.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl