Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Producenci

Substancje dodatkowe

Alfa-amylaza w płynie Browin 405121

Alfa-amylaza w płynie Browin 405121
Alfa-amylaza w płynie Browin 405121

Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. Skutecznie działa w temperaturze 70 - 105°C i pH 4,5,-7,5. Najlepsze warunki rozkładu skrobi uzyskasz jednak przy temperaturze 85-95°C i pH 5-5,5.

Dostępność: Dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 5,68 zł

szt.

Odpieniacz - środek redukujący pianę 10ml Browin 405140

Odpieniacz - środek redukujący pianę 10ml Browin 405140
Odpieniacz - środek redukujący pianę 10ml Browin 405140

Odpieniacz to środek redukujący pianę. Powierzchniowo-czynne substancje efektywnie zapobiegają tworzeniu piany podczas fermentacji nastawów z owoców, zbóż, ziemniaków, cukru.

Dostępność: Dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

7,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 6,50 zł

szt.

Wskaźnik jodowy skrobi 30ml Browin 408522

Wskaźnik jodowy skrobi 30ml Browin 408522
Wskaźnik jodowy skrobi 30ml Browin 408522

Jodowy wskaźnik skrobi (1% roztwór płynu Lugola) to preparat przeznaczony do przeprowadzania tzw. prób jodowych w browarnictwie, podczas warzenia piwa z procesem zacierania. Szczególnie przydatny przy produkcji piw z dużym udziałem surowców niesłodowanych. Pozwala ocenić stopień scukrzenia zacieru - określa rozkład skrobi do cukrów prostych, fermentowanych przez drożdże.

 

Dostępność: Dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 5,68 zł

szt.

Klarowin Turbo - zol krzemionkowy + żelatyna Browin 401610

Klarowin Turbo - zol krzemionkowy + żelatyna Browin 401610
Klarowin Turbo - zol krzemionkowy + żelatyna Browin 401610

Domowe wino nie zawsze jest klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego. Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić próbek na małej próbce wina (ok. 1 L). Pozwolili nam to dobrać właściwy środek klarujący. Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina.

Dostępność: Dostępny

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

12,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 10,56 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl