Aplikator do siatek wędliniarskich premium Browin 310091
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Aplikator do siatek wędliniarskich, model w wersji premium - teraz przygotowywanie ulubionych domowych szynek i innych wyrobów mięsnych oraz serów może być jeszcze łatwiejsze i wygodniejsze. Sprawdź, jak w szybki i prosty sposób umieścić wsad w siatce wędliniarskiej, by móc się cieszyć profesjonalnym efektem - apetycznie i efektownie wyglądającymi wyrobami, gotowymi do wędzenia, pieczenia czy parzenia.
- Certyfikowany aplikator do przygotowywania szynek, baleronów, schabów, karkówek i serów - ułatwia umieszczenie mięs lub serów w siatkach wędliniarskich i serowarskich, dzięki którym wsad zyskuje odpowiednią formę przed dalszą obróbką. Certyfikat dopuszczający aplikator do kontaktu z żywnością to gwarancja jego bezpiecznego używania w domowej kuchni.
- Stabilne zamocowanie aplikatora w poziomie (np. na stole) lub w pionie (na drzwiczkach szafki kuchennej) - zapewnia to funkcjonalna podstawa z nóżką i zaczepami oraz uchwyt mocujący o rozstawie pasującym do większości blatów (max. 60 mm).
- Oszczędność czasu - sprawne naciągnięcie od razu nawet całej siatki umożliwia innowacyjna tuba o wydłużonym, stożkowatym kształcie i specjalnych wypustkach na powierzchni głowicy.
- Zdejmowana nakładka - wyprofilowana w taki sposób, by po nałożeniu na tubę znacząco ułatwiać naciąganie siatek.
- Łatwe czyszczenie - aplikator możesz myć w zmywarce lub ręcznie, używając wody z detergentem i miękkiej gąbki. Czyszczenie ułatwia wygładzona wewnętrzna powierzchnia urządzenia, minimalizująca zatrzymywanie się na niej fragmentów wsadu.
Aplikator dedykowany jest do siatek różnego rodzaju o średnicach od 125 mm. W przypadku siatek o wzmocnionej sile zaciskania wsadu i gęstym splocie, najlepszy będzie wybór większej średnicy siatki - od 150 mm.
Przygotowujesz smaczne domowe szynki oraz inne wędzone, pieczone i parzone wędliny? A może w swojej kuchni robisz pyszne sery? Bez względu na to, czy masz już pewne doświadczenie, czy dopiero chcesz zacząć swoją przygodę z domowymi wyrobami, poznaj nasz nowy aplikator do siatek wędliniarskich. Przymocuj go poziomo do kuchennego blatu czy stołu, a jeśli nie masz na to wolnego miejsca, zamontuj aplikator w pionie - na drzwiczkach szafki. Umieszczaj ulubione mięsiwa oraz sery w siatkach w wygodny i szybki sposób, a przy tym oszczędzaj czas!
Aplikator można stosować do blatów o maksymalnej grubości 60 mm.
Aplikator wyposażony został w podstawę - specjalną "nóżkę" z bocznymi zaczepami oraz slotem na uchwyt mocujący. Elementy te zapewniają pożądaną stabilność aplikatora podczas pracy. Wydłużony, stożkowaty korpus tuby ze specjalnie karbowaną głowicą i oddzielną, łatwo zdejmowalną nakładką to zalety przyrządu, które pozwalają na sprawne i wygodne naciąganie siatek wędliniarskich. Możesz nasunąć albo od razu całą siatkę, albo też taki jej odcinek, jakiego potrzebujesz dla swoich porcji mięsa czy sera.
Czyszczenie aplikatora jest bardzo łatwe - a ułatwia je wygładzona wewnętrzna powierzchnia przyrządu, bez „żeberek”, minimalizująca zatrzymywanie się na niej fragmentów wsadu. Aplikator można myć w zmywarce.
Urządzenie posiada certyfikat dopuszczający je do kontaktu z żywnością.
W zestawie:
- aplikator do siatek
- zdejmowana nakładka
- uchwyt mocujący
Wymiary:
- Ø wewnętrzne otworu wylotowego 110 mm
- Ø zewnętrzne otworu wylotowego 115 mm
- Ø wewnętrzne otworu wlotowego 130 mm
- długość aplikatora z założoną nakładką 285 mm
- długość aplikatora bez nakładki 215 mm
- wysokość aplikatora 215 mm
- szerokość aplikatora 190 mm
Sposób użycia:
- Przymocuj aplikator do blatu (w pozycji poziomej) lub do drzwiczek szafki kuchennej (pionowo, korzystając z uchwytu mocującego lub po prostu zawieszając urządzenie na nóżce). Przed użyciem aplikator zamocuj na próbę, by wyeliminować ewentualne ryzyko, że na delikatnej powierzchni mebla pozostawi jakiś ślad.
- Nałóż nakładkę i odpowiedni odcinek siatki (lub całą siatkę) naciągnij na aplikator – ułatwi Ci to karbowana część głowicy tuby.
- Po naciągnięciu siatki lub odcięciu jej wybranego odcinka zdejmij nakładkę.
- Zawiąż lub zaciśnij zaciskami wędliniarskimi koniec siatki albo jej fragment potrzebny do planowanej porcji wsadu.
- Włóż mięso lub ser do aplikatora i przytrzymując siatkę jedną ręką, przesuwaj wsad w kierunku zacisku lub zawiązanego końca siatki tak, aby ją ciasno wypełnić.
- Po wypełnieniu siatki wsadem zawiąż ją ciasno sznurkiem wędliniarskim lub zaciśnij za pomocą zaciskarki wędliniarskiej i odetnij z lekkim naddatkiem. Jeśli przygotowujesz kilka kawałków mięsa pod rząd, po założeniu zacisku na końcu jednej porcji od razu załóż drugi zacisk i przetnij siatkę pomiędzy nimi.
Twoje mięsa i sery są gotowe do dalszej obróbki - wędzenia, pieczenia czy parzenia.