Producenci

Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100L Browin 403191

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 33,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
33.99
Cena netto: 27,63 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej i czystej fermentacji w 48 h do 19%.

  • Fermentacja już w 48 h - Turbo Grom 48 h to drożdże, które w zależności od ilości dodanego do nastawu cukru fermentują w 2-5 dni.
  • Do 19% alkoholu - mieszanka pozwala na osiągnięcie wysokiego stopnia odfermentowania aż do 19%.
  • Do dużych nastawów - opakowanie drożdży wystarcza na sporządzenie aż 100 L nastawu do fermentacji.
  • Do nastawów cukrowych - Turbo Grom 48 h dedykowane są do fermentacji nastawów z cukru.
  • Bez nieprzyjemnych zapachów - fermentacja z dodatkiem mieszanki Turbo Grom 48 h Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje.

Jeśli jesteś zainteresowany przygotowaniem dużego nastawu, który szybko i wydajnie przefermentuje, dając do 19% alkoholu o przyjemnym zapachu, drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h na 100 L są świetnym wyborem dla Ciebie.

Przy pomocy mieszanki uzyskać możesz nastaw o mocy 14, 17 lub 19%. Wszystko zależy od dawki cukru jaką zastosujesz oraz od ilości dni, które trwać będzie fermentacja.

Ty decydujesz jak mocny trunek chcesz uzyskać i w zależności od tego dobierasz potrzebną ilość cukru oraz niezbędną ilość dni fermentacji.

Optymalne warunki fermentacji dla drożdży Turbo Grom 48 h to temperatura 25-28°C. Niedotrzymanie tego zakresu temperatur skutkować może wydłużeniem czasu fermentacji lub jej zatrzymaniem.

Sposób użycia:

W naczyniu rozpuść 24-32 kg cukru w 24 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszaj. Po wystudzeniu do 30°C, płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 100 litrów. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostaw do fermentacji w temp. 25-28°C na 2-5 dni. Patrz tabela poniżej.

Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

Składniki:
drożdże, fosforan(V) potasu, fosforan(V) diamonu, węglan(IV) wapnia, chlorowodorek tiaminy (witamina B1)

Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl