
Elektroniczny termometr kulinarny z etui -50°C do +300°C Browin 185002
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Precyzyjny termometr z sondą szpilkową wykonaną ze stali nierdzewnej o długości 140 mm sprawdzi się podczas gotowania, pieczenia i grillowania zarówno w warunkach domowych, jak i w gastronomii. Idealnie sprawdzi się do pomiaru temperatury mięs, potraw, ciast oraz cieczy. Termometr z wyświetlaczem LCD, wyposażony jest w cztery przyciski umożliwiające łatwe i szybkie dokonanie oraz zapamiętanie pomiaru w dwóch skalach, Celsjusza oraz Fahrenheita: -50°C do +300°C (-58°F do 572°F).
- Wysoka jakość - elektroniczny termometr wyposażony jest w szpilkową sondę wykonaną z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Produkt idealnie sprawdzi się więc zarówno w domowej kuchni, jak i w gastronomii.
- Prosty w użyciu - termometr wyposażony jest w wyświetlacz LCD oraz cztery przyciski umożliwiające dokonanie precyzyjnego pomiaru oraz wyświetlenie ich min. i max. wartości.
- Uniwersalny - termometr sprawdzi się podczas przygotowywania wszystkich Twoich ulubionych potraw. Sprawdzisz nim temperaturę mięs, potraw, ciast oraz cieczy zarówno podczas gotowania, pieczenia, jak i grillowania.
- Pomiar w dwóch skalach - termometr umożliwia wykonanie pomiarów w dwóch skalach: Celsjusza oraz Fahrenheita. Zakres temperatury: od -50 °C do +300 °C (od -58 °F do 572 °F).
- Wygodny zestaw - termometr zasilany jest baterią LR44 (brak w zestawie). Wyposażony jest w etui, chroniące go przed uszkodzeniem. Termometr ma również możliwość zawieszenia go w dowolnym miejscu przy pomocy sznurka lub klipsa.
Przycisk °C/°F - służy do zmiany jednostki temperatury.
Przycisk ON/OFF -służy do włączenia/wyłączenia termometru.
Przycisk HOLD — zatrzymuje na wyświetlaczu wynik pomiaru.
Przycisk MAX/MIN — wyświetla zapamiętane maksymalne i minimalne wyniki pomiaru.
Termometr z klipsem sprzedawany jest w zestawie z etui oraz sznurkiem umożliwiającym przymocowanie go w dowolnym miejscu.
- Tolerancja: +/-1°C,
- Dokładność: 0,1°C,
UWAGA:
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.
Pamiętaj, przed użyciem termometru należy zdjąć osłonkę.