Producenci

Klarowin Turbo Spirit 25L 65g Browin 405101

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

6.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 5,68 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania zacieru. Usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt i spowodować wystąpienie niepożądanego drożdżowego posmaku. Klarowin Turbo Spirit idealnie nadaje się do klarowania nastawów cukrowych i zacierów, bez wpływu na smak końcowy alkoholu. Jedno opakowanie o gramaturze 65 g wystarczy na sklarowanie, aż 25 L płynu, a czas, jaki produkt potrzebuje na to, to jedynie... 24 godziny! Wyróżnikiem Klarowinu Turbo Spirit jest prosty skład z jedynie dwóch składników: A - kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B - roztwór chitozanu.

  • Do nastawów cukrowych i zacierów - dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania Klarowin Turbo Spirit skutecznie usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt.
  • Bez wpływu na smak - Klarowin Turbo Spirit to neutralny środek, którego użycie nie wpływa na końcowy smak przygotowywanego alkoholu.
  • 25 L w 24 godziny - Klarowin zachwyci Cię szybkością działania - do usunięcia zmętnień po fermentacji wystarczy mu jedynie doba! Jedno opakowanie 65 g wystarczy zaś na sklarowanie, aż 25 L płynu!
  • Dwuskładnikowy - na uznanie zasługuje fakt, że Klarowin Turbo Spirit to jedynie dwa składniki: A - kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B - roztwór chitozanu. Wybierając nasz produkt, wiesz więc dokładnie, co dodajesz do swoich domowych wyrobów!
  • Działa na zasadzie koagulacji - środek podczas procesu całkowicie osadza się na dnie naczynia, ściągając zmętnienia i nie wchodząc w reakcję z zacierem. Dzięki temu nie wpływa on na smak i zapach, a także nie pozostaje w finalnym produkcie, który spożywamy.

Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max. na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.

Składniki:
woda, kwas krzemowy, kwas jabłkowy, chitozan (ze skorupiaków), substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu (siarczyny).

Uwaga!
W sezonie zimowym i letnim w czasie temperatur ekstremalnych produkt dostępny wyłącznie przy opcji dostawy z odbiorem osobistym.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl