Producenci
Szynkowar szklany 450g 0,54l domowa wędlina słoikówka BPA Free Browin 313701
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
0
Opis
Szynkowar szklany to praktyczny i ekonomiczny wybór wśród tradycyjnych szynkowarów. Umożliwia przygotowanie domowej szynki, zdrowych wędlin kanapkowych oraz różnorodnych potraw – zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich, takich jak dania obiadowe, pasty czy pasztety. Dodatkowo, możesz wygodnie przechowywać swoje wyroby w lodówce w naszym szynkowarze szklanym.
- Szynkowar to nowoczesna i zdrowa kuchnia - korzystając z tego urządzenia możesz samodzielnie przygotowywać pyszne i wartościowe dla zdrowia potrawy, mięsne i bezmięsne.
- Łatwe przygotowywanie potraw - przed parzeniem wystarczy napełnić szklany pojemnik, docisnąć wsad i dokręcić zakrętkę.
- Prosta konstrukcja - szynkowar szklany to proste, a jednocześnie sprytne urządzenie, które z łatwością złożysz, a po użyciu rozłożysz i umyjesz (także w zmywarce). Zmieści się w każdej kuchennej szafce.
- Innowacyjna zakrętka do parzenia - dedykowana do szklanego szynkowaru, wykonana z wysokiej jakości tworzywa (BPA free) odpornego na wysoką temperaturę.
- Opcja przechowywania w lodówce - szynkowar z gotowym daniem możesz z powodzeniem przechować w lodówce - wystarczy zakrętkę do parzenia zamienić na dołączoną zakrętkę metalową.
- Praktyczne korzyści z wykorzystania szkła - docenisz to m.in. w przypadku jednoczesnego przygotowywania różnych potraw w kilku szynkowarach - z łatwością rozróżnisz ich zawartość. Szklany korpus oznacza także łatwe utrzymanie naczynia w czystości przez cały okres użytkowania.
Zalety szklanego szynkowaru:
- Materiał: Szkło to higieniczny i bezpieczny materiał, umożliwiający obserwację procesu przygotowywania mięsa.
- Łatwość czyszczenia: Szkło często jest łatwiejsze do utrzymania w czystości w porównaniu do stali.
Ty decydujesz, jakich naturalnych składników chcesz użyć, by zrobić swoje danie - np. pyszną wędlinę peklowaną lub niepeklowaną. Przygotowując potrawy w szynkowarze, możesz - używając termometru - na bieżąco kontrolować temperaturę wewnątrz naczynia, dzięki czemu zapewnisz sobie otrzymanie idealnie soczystego i nie przeparzonego wsadu. Parzenie jako sposób obróbki termicznej pozwala zachować większość składników odżywczych, cennych mikroelementów, które traci się przy typowym gotowaniu.
Sposób użytkowania:
Dokładne zapoznaj się z zaleceniami podanymi w instrukcji - umożliwi Ci to właściwe korzystanie z szynkowaru i pozwoli w pełni cieszyć się uzyskanymi efektami kulinarnymi.
Do szynkowaru szklanego zmieścisz maksymalnie 400-450 g wsadu. Minimalna ilość to ok. 200 g.
Przed pierwszym użyciem szynkowar umyj (w zmywarce lub ręcznie w ciepłej wodzie, a następnie dokładnie wypłucz) i wysusz.
Zasady bezpieczeństwa:
Urządzenie jest przeznaczone do wyrobu domowych potraw parzonych - używanie go niezgodnie z przeznaczeniem jest zabronione. Produkt nie jest przeznaczony do użytku komercyjnego. Podczas procesu parzenia przestrzegaj zasad bezpieczeństwa przeciwpożarowego, zachowuj ostrożność i w kontakcie z gorącym urządzeniem używaj rękawic ochronnych.
Zestaw zawiera:
- szklane naczynie - korpus szynkowaru
- płytkę dociskową
- sprężynę
- zakrętkę szynkowaru z uchwytem i otworem na termometr
- metalową zakrętkę do przechowywania
Sprężyna i płytka dociskowa wykonane są ze stali nierdzewnej.
Wymiary:
- średnica pojemnika: 82mm
- wysokość szklanego naczynia szynkowaru: 142mm
- całkowita wysokość: 146mm
- masa: 400g